Eén zaterdagochtend per maand biedt Kunstschuur Udjat kinderen onder de noemer ‘Bouwlab’ letterlijk én figuurlijk de ruimte dingen te ontdekken en te maken.

tekening

Wég achter die computer en stroop de mouwen op om samen met anderen een idee om te zetten in iets tastbaars! Het doel is leuk, maar het gaat deze ochtend vooral om de weg erheen. We omarmen het experiment!

Bij Bouwlab gaan we samen er voor zorgen dat jouw ideeën tot uitvoering komen. Hiervoor inspireren we elkaar en wisselen we kennis uit. We gaan zorgen dat we aan materiaal komen en gaan op zoek naar mensen met kennis en vaardigheden die we zelf nog niet hebben. Graag willen we met materialen werken die anders weggegooid worden, soms zullen we dingen aan moeten schaffen.
Soms gaan we in een rechte lijn op ons doel af, maar meestal zal het proces ons meenemen op een bruisende en leerzame reis. Onderweg ontdekken we technieken en mechanismen, ontmoeten we mensen die al ‘iets kunnen maken’ en maken we veel plezier.

Bouwlab:

Bouw staat voor het bouwen en maken van iets, alleen of samen. Lab staat voor laboratorium, een plek om te experimenteren, dingen te onderzoeken en ontdekken.

Vind ons ook op Facebook, daar lees je waar we aan werken en welke materialen of kennis we zoeken.

Meedoen?

Bouwlab is bedoeld voor kinderen die graag technisch bezig zijn of dat zouden willen zijn. Kinderen die wel eens iets bedenken en dat graag ook echt willen bouwen of maken. Kinderen die hun mouwen op willen stropen om samen met anderen hun ideeën om te zetten in iets tastbaars.

Wanneer?

(Bijna) elke derde zaterdagochtend van de maand van 9:30 tot 12:00 uur (incl opruimen)

  • data 2019 volgen snel!

Waar?

Kunstschuur Udjat, Achtertune 18b, Oosterend, Texel

Kosten?

€12,50 per ochtend
Een deel van dit geld is voor Udjat voor het gebruik van de ruimte, de catering ;-) e.d. en de rest gaat in een potje waaruit materiaal en bijvoorbeeld een bedankje voor de vrijwilligers betaald kan worden. Als het bedrag iets oploopt kunnen we eventueel gaan investeren is wat gereedschap. Bovenal willen de de groep klein houden, ca. 10 kinderen, mocht er t.z.t. meer animo zijn dan starten we een tweede groep.

Wat neem je mee?

Naar Bouwlab neem je je eigen gereedschapskist mee. Daarin zitten een aantal basisdingen, allemaal voorzien van een persoonlijke markering! Denk aan: een hamer, wat schroevendraaiers, een meetlint. Maak het niet te ingewikkeld.

Aanmelden:  

Bewaren