Maak werk van het gesprek met je collega's!

Maar hoe ga je met elkaar in overleg zonder dat je in tijdverslindende discussies belandt? Hoe communiceer je zonder dat enkelen het hoogste woord voeren en anderen niet van zich laten horen? Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen gezellig bijgekletst hebt en achteraf tóch geen heldere afspraken gemaakt blijkt te hebben (zo jammer, kun je volgende keer weer opnieuw beginnen)? Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op?

Vergaderen. Ik had er nooit bij stil gestaan dat vergaderen ook anders kon. Zag het als een noodzakelijk kwaad. Iets wat je nu eenmaal zo deed. Ja, vergaderingen gaven me altijd een onbevredigend gevoel, maar daar had ik me al bij neergelegd.

Opzoek naar andere mogelijkheden voor het onderwijs van een van mijn kinderen kwam ik in 2012 terecht op een school waar gewerkt wordt met de CONSENT-methode en er ging een wereld voor me open. Ik zag hoe kinderen van 4 – 18 jaar met elkaar in overleg waren, afspraken maken, samenwerkten en conflicten oplosten. In een woord: Wauw!

Ik was gegrepen en heb de afgelopen jaren scholingen gevolgd en veel ervaring opgedaan. Sinds 2015 geef ik in samenwerking met Baudy Wiechers trainingen rondom de CONSENT-methode®.

Ervaar hoe samenwerken en vergaderen anders kan!

De CONSENT-methode...

  • ... biedt heldere structuren, zodat de kaders helder zijn en de aandacht naar de inhoud kan gaan
  • ... schept betrokkenheid omdat iedereen vanuit zijn eigen expertise een bijdrage kán leveren
  • ... creërt rust zodat besluiten zorgvuldig genomen worden en de uitvoering ervan soepel kan verlopen
  • ... geeft praktisch en direkt toepasbaar antwoord op de vraag "Hoe dan?" bij teams die zelfsturend ipv stuurloos willen zijn.

Interesse?

Neem contact op mij of Baudy.