Een goed gesprek met je gezin!

Hoe blijf je als gezin afgestemd anno nu? Je wilt niet de hele dag als politieagent rondrennen en een autoritaire opvoedstijl waarbij de ouders alles bepalen past niet bij je. Je kinderen alles laten beslissen voelt ook niet als de juiste manier... Maar wat dan?

Afspraken maken met de CONSENT-methode® is ook thuis uitstekend toepasbaar voor gezinsoverleg!

In 2012 maakte ik kennis met afspraken maken op basis van consent en gingen wij deze principes toepassen in ons gezin. Dat beviel zo goed, dat ik me er verder in wilde verdiepen en trainingen ben gaan volgen in de CONSENT-methode®. Inmiddels heb ik ook de master-opleiding gedaan en geef ik in het hele land trainingen bij zeer uiteenlopende organisaties.

Daarnaast organiseer ik op Texel 1 of 2 keer per jaar een weekend Gezinsoverleg.

Samen met andere ouders gaan we op zoek naar de juiste balans tussen verantwoordelijkheid en vrijheid. Op zoek naar gelijkwaardigheid. Opvoeden en opgroeien kent voor ons allemaal zijn op- en af en het geeft veel rust om dit vanuit de gezamenlijke kracht in je gezin tegemoet te kunnen treden. Welke samenstelling je gezin ook heeft.

grafiek gezinsoverleg360 

Tijdens de training zul je:

  • een structuur ontdekken die je helpt om samen sterk te staan, ook als het een keer moeilijk wordt
  • ervaren wat het oplevert als je naar elkaar luistert en ieders gezichtpunt ruimte krijgt
  • samen ontdekken hoe je heldere afspraken maakt en besluiten neemt op basis van gelijkwaardigheid en met consent
  • ... en dus heel veel oefenen, doen en ervaring opbouwen.

METkinderen

De training wordt gegeven in kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 8 volwassenen. Zo is er voor alle deelnemers volop ruimte om eigen punten/vraagstukken in te brengen.

Wat dit weekend speciaal maakt is de ruimte om je kinderen (of een van je kinderen) mee te nemem. We beginnen de ochtenden samen aan de hand van het Ger-Consentspel en in de middagen is er een parallel programma. Zo krijgen de volwassenen de ruimte om met elkaar de diepte in te gaan, terwijl de kinderen andere leuke dingen kunnen gaan doen. De ervaring leert namelijk dat kinderen de methode veel sneller oppikken dan wij volwassenen...

Je kunt dus met je gezin komen of een delegatie vanuit je gezin. Mocht je alleen willen komen kan dat ook prima. Voel je vooral erg welkom!

Wanneer

In overleg zodra ik minimaal 6 geïnteresseerden heb.

Laat even weten dat je interesse hebt door hieronder je naam & mailadres achter te laten!

Ontvang de uitgebreide informatie (wie, wat, waar, prijzen) direct in je mailbox:

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren